bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Nieuwbouwverkoop goed van start

11 maart 2021

Qua verkoop van nieuwbouwwoningen is er dit jaar een vliegende start gemaakt: er werden in januari in totaal 3.735 nieuwbouwwoningen verkocht.

Hiermee lag de landelijke verkoop maar liefst 27% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Dit blijkt uit de cijfers van het FD. Als redenen voor de hoge verkoopcijfers kunnen worden gegeven:

  • De overwaarde die veel huiseigenaren hebben door de sterke prijsstijgingen van de afgelopen jaren;
  • Veel mensen hebben de wens om te verhuizen naar een nieuwe, ruimere woning met tuin. Financieel gezien is deze verhuiswens erg gunstig, want de hypotheekrente is momenteel gemiddeld rond de 1% en als je verhuist kan er boetevrij een nieuwe hypotheek worden afgesloten.

Minstens 75.000 nieuwe woningen per jaar
Er kan dus gesteld worden dat de vraag naar nieuwbouwwoningen groot is. Toch is de nieuwbouwproductie in 2020 met 3% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Er werden in totaal 69.300 nieuwe woningen gebouwd. Deze daling komt niet onverwacht, want het aantal afgegeven nieuwbouwvergunningen loopt terug sinds 2019.

Om het woningtekort terug te dringen en in de vraag naar nieuwbouwwoningen te voorzien, is het streven van het Rijk om minstens 75.000 nieuwe woningen per jaar te bouwen. Als Novaform dragen wij hier – letterlijk en figuurlijk – ons steentje aan bij.

Klik hieronder voor een overzicht van alle nieuwbouwprojecten van KlokGroep en Novaform in verkoop en in ontwikkeling. Ben je geïnteresseerd in een of meerdere projecten, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Overzicht nieuwbouwprojecten
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe