bus auto fiets
Menu

Veelgestelde vragen - planvorming en proces

In het vroege stadium van een ontwikkeling zijn er vaak veel vragen. Op deze pagina hebben we daarom de meest voorkomende vragen over de planvorming voor je op een rijtje gezet.

Wat is een Masterplan?
In het Masterplan wordt het ruimtelijk kader voor de ontwikkeling van Repelakker III beschreven. Dit gebeurt op verschillende thema's zoals landschap, openbare ruimte, wonen en duurzaamheid. Het Masterplan komt tot stand door de ambities van de gemeente en ontwikkelaar en door participatie met de omgeving en andere stakeholders.

Welke stappen worden de komende periode gezet voor het Masterplan?
We zijn inmiddels gestart met het participatietraject voor het Masterplan. Dit bestaat uit drie fases: informeren (projectwebsite, nieuwsbrief en de informatiebijeenkomst die 21 september 2021 heeft plaatsgevonden), ophalen (digitale enquête, één-op-één gesprekken en ontwerpateliers) en terugkoppeling (terugkoppelingsbijeenkomst).

Wat is nu de planning op hoofdlijnen?
Tot eind 2021 wordt het Masterplan ontwikkeld en zal een start worden gemaakt met het opstellen van het bestemmingsplan. Hierna start de fase van het wijzigen van het huidige bestemmingsplan, inclusief bijbehorende onderzoeken en procedures. Dit gebeurt in de eerste helft van 2022. Volgens de huidige planning verwachten we in 2023 te starten met de werkvoorbereiding en start realisatie van (een deel van) Repelakker III.

Is de fasering van de werkzaamheden al bekend?
Nee, deze is nog niet bekend.

Wanneer kan ik me inschrijven voor een woning?
Het is op dit moment nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een woning. Via de website www.repelakker3.nl kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, dus ook het moment vanaf wanneer we starten met de inschrijving.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte